Keurmeester de Vries keurt een Nederlandse Hangoor Dwerg in de kleurslag Chinchilla Bont, de beoordeling wordt genoteerd door J. Hierink.
Keurmeester de Vries keurt een Nederlandse Hangoor Dwerg in de kleurslag Chinchilla Bont, de beoordeling wordt genoteerd door J. Hierink.

Uitslagen jongedierenkeuring 2023 van HPKV Den Ham

Algemeen

DEN HAM - Onlangs hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. Ruim 110 mooie dieren werden gekeurd, allen waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door drie keurmeesters allen voor konijnen daar dit jaar in verband met de door vogelgriep beperkende maatregelen helaas geen hoenders mochten worden gekeurd.

Voor de konijnen keurmeesters was het een leuke taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. De keurmeesters moesten allen het mooiste dier, op 1 na en van de jeugd uitkiezen. Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekendgemaakt. Keurmeester Jipping koos een Tan van H. Wermink als mooiste dier. Fokker J. Boers scoorde met een Nederlandse Hangoord Dwerg de tweede plaats. Dafne Kamphuis mocht met haar mooiste Nederlandse Hangoor Dwerg de jeugdprijs mee naar huis nemen. Keurmeester de Vries gaf de meeste punten aan B. Kuiper met een Vlaamse Reus. Daarop volgde F. Bulder met een witte Rex als mooiste op 1 na met een zeer klein verschil. Een jeugdkampioen had de Vries niet daar hij geen dieren van jeugdleden in zijn keuring had. Keurmeester van Amersvoort-Nijenhuis gaf de eerste prijs aan G. Boerman met zijn Vlaamse Reus. De 2e prijs gaf zij aan N. Kamphuis met haar prachtige Kleurdwerg. De jeugdprijs werd door van Amersvoort-Nijenhuis uitgereikt aan Jelbert Olthof met zijn Vlaamse Reus.

Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden van HPKV met hun welverdiende prijzen.