Afbeelding

Het bijzondere liefdesverhaal van George en Meke Veuger

Algemeen

VRIEZENVEEN - Op dinsdag 2 mei vierden George en Meke Veuger hun diamanten huwelijksjubileum. Het echtpaar stapte zestig jaar geleden in Borne in het huwelijksbootje. Burgemeester Hans Broekhuizen ging vorige week persoonlijk langs om het echtpaar te feliciteren. Samen met de broer van George en diens vrouw, die speciaal uit Amerika waren overgekomen, blikten ze terug op hun bijzondere liefdesverhaal.

Het verhaal van George en Meke begon begin jaren zestig in het sanatorium in Hellendoorn, waar ze beiden twee jaar lang werden behandeld voor tuberculose. Meke herinnert zich: “We hadden stiekeme ontmoetingen, waarbij George verzoeknummers draaide en ik bij zieke mensen langsging om te vragen of ze verzoekjes hadden. We hebben samen veel meegemaakt, maar onze liefde heeft ons altijd door moeilijke tijden heen geholpen. We hebben samen een prachtig leven opgebouwd, met twee geweldige kinderen en twee kleinkinderen.”

Herinneringen
Hoewel ze oorspronkelijk uit verschillende werelddelen komen - George uit Hengelo en Meke uit Java - hebben ze jarenlang in Borne gewoond. Aan die tijd bewaren ze veel mooie herinneringen. In de woonkamer hangt een prachtige foto van hun voormalige woning. Inmiddels woont het stel alweer 25 jaar aan de Welhaak in Vriezenveen. Samen hebben ze de hele wereld verkend. George is een gepassioneerde golfer, terwijl Meke graag puzzelt en historische romans leest op haar e-reader.

Dankbaar

Naast de normale bezigheden, zet George zich ook in als vrijwilliger. Hij brengt maaltijden rond in de gemeente Twenterand en ontmoet zo veel nieuwe mensen. “Ik vind het fijn om nieuwe mensen te leren kennen en iets voor anderen te kunnen betekenen”, vertelt George. Het echtpaar is dankbaar voor hun gezondheid en de vele mooie jaren die ze samen hebben mogen beleven. “We hebben lief en leed gedeeld en ik hoop dat we nog vele jaren samen mogen zijn”, besluit George.