Afbeelding

Voorlichting Drank en Drugs op alle basisscholen in Twenterand

Algemeen

TWENTERAND - Men zegt: “Onlangs weer twee basisscholen in de gemeente Twenterand het eerlijke verhaal, zonder te (ver)oordelen, over drank en drugs mogen vertellen. Dit keer hebben we in Vroomshoop de R.K.-basisschool Willibrordus en de CBS ’t Groeipunt bezocht.”

De twee instructeurs Wilco Pekkeriet en Martin Krikken van First Aid Vroomshoop in samenwerking met de gemeente Twenterand en Reclame Totaal, vertellen zonder het bekende vingertje op alle basisscholen in Twenterand wat de risico’s zijn als je gaat drinken en of drugs gaat gebruiken. Ook het gebruik van Energiedrankjes en het gebruik van Snus en Vapen wordt hier besproken.

En ook op deze scholen is de inmiddels bekende (vertrouwens) brievenbus achtergelaten, waar men vragen vertrouwelijk kan stellen. Deze vragen worden vertrouwelijk behandeld en alleen op verzoek of in overleg met de vragenstellers met derden gedeeld. 

Men zegt verder: “Als ouders na ons bezoek aan de school waar hun kind leerling is behoefte aan informatie over wat er verteld is hebben, dat kan via de school, en of via onze website: firstaiddd.nl inderdaad met 3xd . Op de scholen laten we posters achter waarop staat wat er behandeld is, en door middels van het scannen van de QR-Code achter elk onderwerp kan men alles nog eens doorlezen. We hopen dat ouders hiervan gebruik gaan maken zodat onze kinderen op de vragen waar ze mee zitten over gebruik van drank en of drugs ook thuis een eerlijk antwoord kunnen verwachten.”

Afbeelding