Afbeelding

Leerlingen Het Noordik in actie tijdens NLdoet

Algemeen

VRIEZENVEEN / VROOMSHOOP - Leerlingen van Het Noordik Vriezenveen en Vroomshoop hebben afgelopen vrijdag de handen uit de mouwen gestoken in het kader van NLdoet. Zij gingen aan de slag bij de buurtbewoners van hun scholen, bij Het Punt of op school zelf.

Voor de voorjaarsvakantie kregen de naaste buren een uitnodiging namens de school om diverse klussen aan te dragen, zoals ramen lappen, onkruid wieden, de tuin harken, boodschappen doen of zelf een idee aan te dragen. Tientallen jongeren gingen vrijdagochtend enthousiast aan de slag. Helaas was het door de weersomstandigheden niet mogelijk om alles te doen. Bij die buren gingen de jongeren langs met bonbons en werd aangegeven dat de klus op een later moment ingepland wordt.

“Ik vond het erg leuk om te doen. Vooral omdat ik er zelf veel van heb geleerd door bij mensen aan te bellen en in gesprek te gaan. Dat vond ik best spannend, maar ging supergoed,” aldus een leerling van Het Noordik Vroomshoop. 

NLdoet Dit is een maatschappelijk initiatief vanuit het Oranjefonds om vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten. Zodoende ervaren mensen wat het met hen doet als zij zich vrijwillig inzetten voor een ander.

Afbeelding