Afbeelding

Romantiek ver te zoeken in gemeente Twenterand?

Algemeen

TWENTERAND - Borne is de meest romantische gemeente van Overijssel. Dinkelland eindigt op een tweede plaats, zo blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl. Gemeenten waar romantiek daarentegen vooralsnog wat verder te zoeken is, zijn Hellendoorn en Twenterand. 

In de meest romantische gemeenten liggen populaire date-locaties om de hoek. Ook hebben deze gemeenten over het algemeen een idyllische omgeving en zijn er veel winkels waar je een romantisch presentje kunt kopen voor je geliefde.

Om te bepalen wat de romantische hotspots van Overijssel zijn, bracht ThePerfectWedding.nl per gemeente 18 verschillende ‘romantische onderzoekscategorieën’ in kaart. Deze variëren van aantal het chocolatiers, bloemisten en hotels per inwoner tot het aantal huwelijken. Aan de hand van deze categorieën is voor elke gemeente een score berekend.

In Borne (score 6,6) zijn - naar verhouding - vooral veel winkels waar je een romantisch presentje kunt kopen. Ook is er over het algemeen weinig overlast. Gemeenten waar romantiek daarentegen vooralsnog wat verder te zoeken is, zijn Hellendoorn en Twenterand. Beide krijgen een romantiekscore van 5,1. 

Benieuwd hoe andere gemeenten binnen en buiten de provincie scoren? Hier lees je meer over het onderzoek: https://www.theperfectwedding.nl/informatie/romantische-gemeente.