Afbeelding

Jeugd Vroomshoopse Boys rent voor jeugdhonk

Sport en vrije tijd

VROOMSHOOP - Het centrum van Vroomshoop stond donderdagavond 25 april volledig op zijn kop. De jeugd van Vroomshoopse Boys was massaal gekomen om daar hun sponsorloop te houden voor een eigen jeugdhonk, straks in het nieuwe clubgebouw. Wat was de aanleiding voor deze plek? “Langs de velden zien we de reclameborden van de sponsoren, nu komen wij naar het dorp om iets terug te doen”, aldus jeugdvoorzitter Dirk Jan van Ziel, die samen met Gerjan Kosters verantwoordelijk was voor de organisatie.

De jeugd, in de leeftijdsgroep van de F-League tot en met MO-15 en JO-15 startte in drie groepen. De warming-up voor aanvang van de loop werk vakkundig verzorgd door mensen van Anytime Fitness Vroomshoop. Nadat de spieren waren losgemaakt en opgewarmd ging de jeugd fanatiek van start om zoveel mogelijk rondjes te rennen. Onder aanmoediging van enthousiaste ouders en winkelend publiek werd het een waar loopfestijn. Conclusie: met de conditie van deze jeugd is niets mis.

Eind volgende week wordt het definitieve bedrag bekendgemaakt. Dan worden ook de prijswinnaars voor het binnenhalen van de meeste sponsoren bekendgemaakt. De organisatie schat dat de opbrengst ruim boven de 5000 euro zal uitkomen.